top of page

Tankens kraft om förändring

Det var i början av oktober 2013 som Bosse och jag började känna att vår underbara lyxsoffa som vi införskaffade för 4 år sedan började bli aningen för liten för vår växande familj.

Nadja (vår dotter) och hennes sambo hade köpt en stor rejäl soffa över nätet som var SÅ skön att sitta i med plats för ca 6-7 personer medans vår skinnsoffa fick man plats med 4 st

Jag nämnde en dag för Nadja att vi var sugna på att köpa en sådan soffa som de hade. Nadja tyckte det var en strålande ide och tog dessa foton för att lägga ut på BlocketVi började diskutera priset på soffan då Nadja sa att hon tänkte lägga ut den för 7000:- Bosse och jag började protestera för vi trodde inte att någon skulle vilja köpa en begagnad soffa, trots att den var mycket välskött, för så mycket pengar. Det roliga i denna historien är att då vände sig Nadja till mig och sa: ”Ssssshhhh ….. mamma !!! Du har lärt oss att tro på det man vill skapa för det är då som det blir som man vill. ATTRAKTIONSLAGEN!!!! Vill ni sälja soffan och få ihop till den nya?? Eller??”

Oj vad jag blev stolt ♥♥♥ Min goa tös hade fattat livets mysterium och gav tillbaka visdomen till mig ♥

Sagt och gjort soffan blev utlagd på Blocket för 7000:- Två svarade på annonsen inom 2 veckor men inget napp.

Tiden gick och jag glömde helt bort att vi lagt ut soffan till försäljning. Julen närmade sig och dagarna fylldes med julstök och arbete. Den 14 december ringde telefonen och en röst sa att han ringde angående annonsen på blocket, jag fattade inget ting, han undrade om soffan var kvar …….. Soffan?!?!? Oj….. jovisst har vi soffan kvar!!

Mannen ville veta hur lång och bred den var. Jag fick kalla på Bosse som såg ut som ett levande frågetecken men hämtade snabbt tumstocken och mätte upp soffan. ”Den kommer att passa perfekt” ”Kan vi få komma och titta på den?” hörde jag mannen säga. Jag hör mig själv svara ”Ehh… inte idag för vi ska ha gäster!!” Mannen svarar ” Nej jag tänkte om vi hade kunnat få komma imorgon söndag vid lunch så hade det varit kanon”. Vi bestämde så. Jag stod där med telefonen och tänkte att nu måste jag drömma.

Söndagen kom och klockan blev 11:30 när telefonen ringde. Det var mannen som missat vår väg och ville bara tala om att han skulle bara vända sedan kom han. Efter en kvart kom det en bil ……. med hästsläp!!!! Jag vände mig med panik i blicken till Bosse och sa ”Han tänker väl inte ta soffan idag!!! Det är ju julafton om 9 dagar!!! ”

In kom mannan och hans följe. Han provsatt soffan, den delen som fäller ut sig. Sedan sa han ”Denna soffan skulle jag kunna sova i. Så skön den är ” Hhhmmm……. tänkte jag. Det har jag gjort många gånger” Det hör till saken att detta var en mycket lång man och han hade svårt att hitta en soffa som passade hans kropp. ”Vi tar soffan” sa han ”6000:- får du. OK?” Jag tog pengarna och de började lasta ut soffdelarna. Där flyttade vår soffa till Eslöv…… Mycket märklig känsla. Men men ………det är materiella ting.

Bosse flyttade in två fåtöljer så vi kunde sitta och se på tvn. Vi satt där och funderade på hur vi skulle lösa det med sittplatser inför julen och kom på att vi kunde ta in uterums soffan så vi fick plats. Det kändes som en bra lösningJag pratade med Nadja över telefon. Hon sa till mig att vi kunde gå ut på sidan där de köpt sin soffa och se om den fanns kvar. Sagt och gjort ….. jag klickade in på sidan och där fanns den och just den färgen som vi skulle ha var nedsatt med 1000:- Jag provade att ringa dit och de svarade. Vi gjorde en beställning på soffan och de hade i sin annons att de levererade inom 2-5 arbetsdagar. Men eftersom det var veckan innan jul, skrev hon ett tillägg att det var prioritet på vår leverans, för de hade så mycket att göra innan jul så de kunde inte garantera leveranstiden.

Soffan kom den fredagen den 20 december. Då soffan kostade 8000.- fick vi lägga mellan 2000:-Ni kan tro att vi njöt på julafton nu när vi alla fick plats i den sköna soffan ♥

Tre små steg som kan förändra DIN dag och DITT skapande av "Livets flöde" ♥

♥Tänk positiva tankar

♥Använd positiva ord

♥Agera på ett positivt sätt

Kram på dig och ha en underbar dag ♥

Jeanette

88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Ensam är inte alltid stark: Att våga be om hjälp och att våga ta emot – Livets flöde 

bottom of page