top of page

När Krattvägen 157 blev vårt livsverk och ett älskat paradis♥


Starten på vårt livsverk började på våren 1990. På den tiden hyrde vi ett hus på 3 rum och kök i en by som heter V.Värlinge. Här hade jag och Bosse bott i 4 år och var inne på det 5 året.

Vid den här tiden hade vår familj växt och bestod av vårt lilla underverk Nathalie, som bare var en liten tjej på ett år och våra irländska settrar Claudia och Yenna.




I min mage växte vårt andra underverk, lilla Nadja. Med andra ord började vår lilla familj bli ganska trångbodd.



Bosse och jag hade varit runt och tittat på hus under en längre tid, men så fort det dök upp något intressant så blev det budgivning. Det kunde bli helt hysteriska priser på rena renoveringsprojekt.

Nu var det en söndag och vi satt och läste morgontidningen. Min blick föll på en annons som Sävsjö trähus hade, den handlade om en tomt ute på Kratten utanför Ö.Grevie som de skulle bygga ett hus på.

Jag viste direkt vilken tomt det gällde eftersom jag jobbat som barnflicka hos en familj bara något hus därifrån. Bosse och jag packade in vår lilla familj i vår bil och åkte dit.

Det hade legat ett hus på denna tomten tidigare som man hade haft brandövning på 1983. Det som fanns kvar var två grindstolpar, lite fruktträd och en stor syrenhäck. Förövrigt var allt en fantastisk äng mellan två kullar och med en underbar utsikt. Vi gick ut på ängen och bara kände att här vill vi bo ♥

Vi åkte hem och jag ringde till kontoret för Sävsjö trähus som låg i Malmö. Det var helg så det blev att tala in på en telefonsvarare att vi var JÄTTE intresserade av tomten / huset

Dagen efter ringde mäklaren Conny upp och vi bestämde tid för möte. Det visade sig att jag var först som ringt på annonsen så vi hade första tjing. Nu var det bara att åka till banken och få ihop det med lån………… vilket blev ett bakslag. Banken i Vellinge som vi hade, tyckte inte att vi skulle kunna klara oss på de pengar vi hade. Vår levnads budget var på ca 8000:- i månaden för mat, kläder, bensin, försäkringar mm. Så billigt kunde man inte leva enligt deras budget för en familj.

Vi fick ringa upp Conny och säga till honom att tyvärr så fick vi inget lånelöfte. Men det var inga problem tyckte Conny för han hade en kontakt på Nordea som kunde titta på vårt ärende. Det blev ett nytt bankmöte som slutade med att vi gick ut därifrån med lånelöfte.



På detta fotot har vi gjort grunden och rest innerväggarna


Tänk att vi två, Bosse 27 och jag 25, med vår lilla familj kunnat skapa denna dröm som vi bara kunnat drömma om innan. Nu var allt verklighet ♥

Här är vårt lilla paradis och vår lilla "linslus" Bella där ängen låg (fotona nedan är från 2013). Kärleken till trädgård har gjort att vi skapat 7 rum på denna tomt ♥















Ha en fin dag och försök att se det positiva och vackra i ditt liv ♥

Kram Jeanette












115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ensam är inte alltid stark: Att våga be om hjälp och att våga ta emot – Livets flöde 

bottom of page