top of page

Sakralchakra (navelchakra)

Sakralchakrats färg är orange

Placering: Tre fingersbredder under naveln

Sakralchakrat står för vår sexualitet, kreativitet, glädje, hopp, optimism och känslor.

Ett välfungerat sakralchakra får oss att känna livsglädje, passion och spontanitet. Vi balanserar det genom att känna äkta egenvärde, att inte vara beroende av bekräftelse utifrån. God kontakt med sakralchakrat skänker oss glädje i vår sexualitet och lust.

Ett hämmat sakralchakra kan ge dåligt självförtroende, sexuella problem och hämningar samt brist på kontroll över sina känslor. Har man blockeringar i detta chakrat får man ofta ett begär av att äga pengar och människor. Har man inte kontroll över sig själv och sina känslor så vill man kontrollera andra istället.


Välmående chakra skänker: Lugn
Motsatt: Vrede

Kroppsdelar som hör till chakrat: Mag- och tarmområdet, bäckenet, testiklar, prostata, livmoder, äggstockar, ben och fötter. Det stimulerar även smaksinnet


Sjukdomar som kan orsakas av blockeringar i sakralchakrat: menstruationsproblem vaginala infektioner, barnlöshet, tumörer och cellförändringar i könsorganen, impotens, prostataproblem, könssjukdomar, ländryggssmärtor, blås- och urinvägsinfektioner.

Till hörande meridianer: Urinblåsmeridianen och Njurmeridianen

 

 Exempel på hur en blockering i sakralchakrat kan uppstå:

 

- En berättelse från mitt eget liv som jag skrev om i min tidigare blogg 2012:

"Snacka om att energin har gått trögt. Massor av ursäkter för att inte ha tid att skriva och skriva är något jag älskat sedan jag var liten.

Men en händelse när jag gick i 3:e klass har gjort att jag inte har vågat skriva offentligt sedan dess.

Det som hände var att vi skulle skriva en uppsatts i 3:an och jag som brukade skriva den ena sagan efter den andra, kastade mig över uppgiften med glädje. Det jag inte hade märkt var att min fröken hade ställt sig bakom mig och läste när jag skrev. Helt plötsligt rycktes min skrivbok bort från mig och jag hörde min fröken högt deklarera inför hela klassen att det var för sorgligt att när man gick i 3:e klass inte ens kunde stava rätt. Tyvärr blev detta en av ”sanningar” om vem jag var.

Det blev en av mina RÄDSLOR som förföljt mig i hela mitt vuxna liv. Att inte kunna stava rätt när man är mamma och egen företagare. Det ironiska är att jag mycket sällan stavar fel utan det blir oftast fel när min osäkerhet tickar in."

 

Denna berättelse handlar om glädjen av sin egna kreativitet som fullständigt krossas och som får en stor betydelse för ditt energiflöde i framförallt och då i mitt fall Sakralchakrat. I det chakrat har jag lagrat mycket minnen och blockeringar med tanke på de sjukdomar jag har haft inom det området.

bottom of page