top of page

Halschakra

Halschakrats färg är blå

Placering: Sitter på halsen vid sköldkörteln

Halschakrat står för kreativitet och kommunikation. Det är precis emellan kroppen och huvudet. Ofta säger huvudet en sak och hjärtat en annan. Det är då man hamnar i en konflikt med sig själv och det är då som halschakrat bestämmer vad som skall bestämmas. När konflikten är för stor så väljer vi oftast att inte säga någonting, då blockerar man energin effektivt. Halschakrat påverkar vår kommunikation både fysiskt, sexuellt, känslomässigt, verbalt och andligt.

Ett välfungerande halschakra gör att vi kan kommunicera med andra människor, bli förstådda samt förstå. Vi är kreativa och använder oss av den förmågan.

Ett hämmat halschakra kan motarbeta vår kommunikationsförmåga. Vi blir inte förstådda och kan inte förstå varför. Detta kan leda till att man inte vill kommunicera alls eller babblar på utan innehåll. Man kan ha svårt att ta egna beslut och överlåter därför detta åt andra. Man tycker att livet är tråkigt och enformigt.

Välmående chakra skänker: Frihet
Motsatt: Förträngning

Kroppsdelar som hör till halschakra: halsen, strupen, munnen (käken och händerna), axlar, öron, nacken och sköldkörteln. Det stimulerar även hörseln

Sjukdomar som kan orsakas av blockeringar i halschakrat: Halsont, tandköttsproblem, nackspärr, halsinfektioner huvudvärk och problem med ämnesomsättningen

Till hörande meridianer: Magmeridianen och Mjältmeridianen

 

 Exempel på hur en blockering i Halschakrat kan uppstå:

 

- Lilla Anna var på ett strålande humör och sjöng för allt vad hon var värd. Själv tyckte hon att hon sjöng något så alldeles fantastiskt. 

Men just denna dag hade hennes mamma en fruktansvärd huvudvärk plus att hon blivit illa bemött av sin chef på jobbet.

Anna som var i sin sorgfria värld, skuttade ut i köket där hennes mamma satt, sjungande på sin egen komponerade sång.

Utan att veta att just idag hade lilla Anna behövt uppmuntran av sin mamma, då flickorna på dagis inte låtit henne vara med när de skulle ha sånguppvisning, röt hennes mamma: "Sluta upp med det där galandet!!!!

Jag står inte ut med ett sådant oväsen!! Gå och gör något vettigt!!"

Anna slutade tvärt att sjunga. En sanning hade fått grepp inom Anna: Sjunga var något som hon aldrig mer skulle göra. 

bottom of page